Interpack 2023 positieve voorbode voor drupa 2024?

Zoals het er nu naar uitziet is de omvang van interpack 2023 zodanig, dat ook drupa 2024 haar beurs in 2024 met vertrouwen tegemoet kan zien. Toch verschijnen er nog maar weinig berichten in de media dat de 17 hallen van Messe Düsseldorf inmiddels ‘vol’ zouden zijn.

Interpack Logo Image 2023

Het grote verschil tussen interpack en drupa is wel de ‘applicatie gerichtheid’ van interpak. Drupa is veel meer een ‘overall generieke’ beurs, volgend jaar (28 mei – 7 juni) met het niet zoveel zeggende thema ‘we create the future’.

Empack en Packaging Innovations

Op 5 en 6 april vinden de meer lokaal gerichte vakbeurstitels Empack en Packaging Innovations plaats, georganiseerd door Easyfairs (bekend van Sign&Print Expo). Ook hier is sprake van een meer themagerichte opzet in vergelijking tot Sign&Print Expo 2023.

Branchecijfers Beurzen 2022 Aantal
Binnenkort meer over het herstel van beurzen bij printmedianieuws
  • Hunkeler Innovationdays in het Zwitserse Luzern was goed voor een recordaantal van 6700 bezoekers
  • Gaat Fespa in München (23-26 mei 2023) het aantal bezoekers vaan 11.647 in de 2023 editie overtreffen?

Binnenkort zal printmedianieuws een actuele analyse maken van het nu ingezette herstel van vakbeurzen. Bovenstaande grafiek laat alvast zien dat het herstel vooral geldt voor vakbeurzen, publieksbeurzen blijven nog wat achter.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK