DRUPA ziet positieve cijfers printmedia branche

De laatste editie van het Drupa Global Trends Report stelt dat de branche wereldwijd in een prima conditie verkeert. 40% van de wereldwijde bedrijven zeggen dat hun bedrijf het economisch gezien goed doet.

Toch is 13% van mening dat het slecht gaat, de rest (47%) is min of meer tevreden. Het algemene beeld is, dat 2019 weer meer groei laat zien ten opzichte van 2018, een jaar waarin de tekenen van herstel in diverse onderdelen van de branche al zichtbaar waren. Er deden wereldwijd 620 bedrijven mee aan het onderzoek. Een kleine meerderheid van 358 kwam uit Europa. Aan de leveranciers- en fabrikantenzijde deden 209 bedrijven mee, waarvan 120 uit  Europa.

In 2018 was het  vertrouwen groter dan de werkelijkheid, maar dat heeft niet geresulteerd in minder vertrouwen voor 2019. Een positief signaal, maar de werkelijkheid kan dus geheel anders uitpakken. Deze week een uitgebreide analyse van alle onderzoeksresultaten bij printmedianieuws.

De kleurtjes in bovenstaand overzicht zijn een beetje verwarrend, rood staat voor groei, blauw staat voor krimp.

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK