Nieuw boekje ‘Grafimedia in Cijfers’

Het jaarlijkse boekje verscheen deze week in de 2019 editie, vol met cijfers vanuit de branche en brancheorganisatie KVGO. Een ‘must read’ voor elke grafische ondernemer.

omslag grafimedia cijfers 2019De 2019 editie laat geen uitschieters zien, maar positief is dat vooral de vraag naar arbeid weer aan het toenemen is. Bedrijven zijn daarnaast deels in staat geweest hun resultaten op peil te houden, door de kostenverhogingen in inkten, papier en platen (deels) door te rekenen in hun verkoopprijzen. De omvang van de branche neemt blijvend af, zowel in ledenbedrijven bij het KVGO, maar ook daarbuiten. In ons land zijn (inclusief 50% ZZP’ers) 2.970 bedrijven actief in de branche, waarvan er 775 lid zijn van het KVGO. Het aantal werkzame personen binnen de ledenbedrijven bedraagt 12.043, de totale omvang is ca. 21.000, waarvan 15% als ZZP’er.

Printmedianieuws publiceerde een samenvattende analyse van de resultaten uit de 2019 editie.

Download Grafimedia in cijfers 2019

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK