Emerce E-commerce Live event: case Drukkerij Eshuis

Platformen zijn de toekomst, mailings moet je steeds verder personaliseren en de rol van data is onmiskenbaar van belang in online marketing… het zijn marketingtrends die we overal om ons heen horen de laatste tijd. Op het E-commerce Live event van Emerce worden deze trends concreet verduidelijkt voor meer dan 1.500 professionals uit de marketingwereld. Op woensdag 26 juni vormt de Beurs van Berlage het prachtige toneel voor meer dan 100 sessies over e-commerce trends.

Op het marketingevent is er ook plaats voor een drukkerij. Marije Hulzebosch van Drukkerij Eshuis vertelt over de digitale transformatie van hun traditionele bedrijf. De drukker van etiketten en verpakkingen heeft daarvoor op de eerste plaats vooral veel tijd gestoken in marktonderzoek.

Marije: “Vroeger kwamen de opdrachten aanwaaien, maar zo werkt het al lang niet meer. We hebben onze doelgroepen in kaart gebracht. De zogenaamde 80/20 klantpiramide liet zien dat de onderkant met 80 procent van onze klanten diegenen zijn met relatief kleine digitale orders, samen goed voor 5 procent van de omzet. Voor hen wilden we een ander traject opstellen; geautomatiseerd via een webshop.” Een makkelijke klus was dit allerminst, want er zijn alleen al ontzettend veel verschillende etikettenstansen. De webshop ging uiteindelijk in april 2019 live, en volgens Marije gaat een order via deze webshop “binnen vijf minuten van bestelling naar de drukpers.” Ook elders in het bedrijf is de digitale transformatie doorgevoerd. “Dit betreft echt een proces”, geeft Marije aan. “Sommige medewerkers werken al meer dan 40 jaar bij Eshuis en hebben bijvoorbeeld nog zelfs met fysieke ordermappen gewerkt.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK