Grafische sector in de Verenigde Staten te klein voor statistieken werkgelegenheid

Branchevereniging Printing Industries of America (PIA) is teleurgesteld over het besluit de grafische branche niet meer op te nemen in de statistieken voor de werkgelegenheid in dat land.

Ondanks het feit dat de branche nog altijd werk biedt aan ca. 800.000 mensen, zegt het ‘Bureau of Labor Statistics’ (BLS) die de gegevens verzamelt, dat de branche te klein is om ‘nog mee te tellen’ in de cijfers. PIA zegt dit jaar een groei van 1-2% te verwachten. Ze stelt tevens dat het Bureau of Labor Statistics’ (BLS) te ouderwetse standaarden hanteert voor het in kaart brengen van de werkgelegenheid in de branche.

Zo zouden moderne online printbedrijven niet vallen onder de term ‘grafisch’. Een verschijnsel wat ook in ons land voorkomt. De inschrijving bij de KvK is bepalend voor de wijze waarop het CBS brancheontwikkelingen in kaart brengt.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK