Presto textielprinter niet naar Fespa

De onlangs geïntroduceerde Presto textielprinter van Kornit Digital zal niet te zien zijn op Fespa van 14 tot 17 mei in München. De fabrikant koos voor de primeur ITMA in Barcelona in juni.

De Kornit Presto is naar zeggen van de fabrikant de enige industriële eenfasige oplossing voor direct-to-fabric printing. De Kornit Presto oplossing elimineert de noodzaak voor de voor- en nabehandeling van stof, en maakt het mogelijk om op een buitengewoon grote verscheidenheid aan stofsoorten en toepassingen te printen. De Kornit Presto verbruikt geen water in het printproces, waardoor het de meest milieuvriendelijke oplossing is die momenteel beschikbaar is voor direct-to-fabric textieldruk.

De nieuwe Kornit Presto wordt geleverd met de baanbrekende NeoPigment Robusto, de beste inkt op basis van pigmenten die verkrijgbaar is in de industrie. Geïmplementeerd in het gerenommeerde Kornit NeoPigment™-proces, biedt de Robusto meer dan de standaard was- en wrijfresultaten in de industrie, en uitzonderlijke kleurvastheid over een breed stof- en toepassingsbereik.

ITMA is wat specifieker gericht op de textielmarkt, Fespa is wat breder gepositioneerd in de gehele ‘groot formaat’ keten.

De Kornit Presto oplossing is geschikt voor een breed scala aan zakelijke en toepassingsbehoeften in een verscheidenheid van industriële segmenten, waaronder snelgroeiende segmenten binnen de on-demand mode- en woondecoratiemarkten. Het is een zeer productieve oplossing, beschikbaar in meerdere configuraties en in staat om 450 vierkante meter per uur te printen.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK