Tweets uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst

Een ongelukkige tweet begin dit jaar zet de verhoudingen bij het KVGO op scherp. Miguel Delcour zal flink geschrokken zijn toen hij zijn tweet over Wilders wederom onder ogen kreeg  ten gevolge van de oplettendheid van bedrijvenanalist Hans Schoolenberg.

Niet netjes, ongelukkig, onbehoorlijk en niet KVGO waardig. Het zijn zomaar maar een paar uitspraken die links en rechts werden geuit. Zonder op de inhoud van de tweet in te gaan, blijkt maar weer eens dat social media bewegingen uit het verleden, ook in het heden zo zijn nare gevolgen kunnen hebben.

KVGO-voorzitter Cees Verweij zette een verklaring op de KVGO website en neemt openlijk afstand van de vrij recente tweet van Delcour. Het zal de verhoudingen in de wijze waarop Delcour naar buiten mag treden, verscherpen. Toch is dat jammer, omdat zijn jonge spontaniteit – met vallen en opstaan – eigenlijk nu al aan banden wordt gelegd, nog voordat Delcour zichtbaar in de branche aanwezig kan zijn.

Het KVGO leert hier weer van, dat bij het aannemen van nieuw personeel het belangrijk is kandidaten te  attenderen op het vooraf filteren van socialmedia-kanalen op mogelijk discutabele privé-uitspraken, die het functioneren in de toekomst zouden kunnen belemmeren. Allebei weer wat geleerd.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK