Breaking: Drupa en Interpack geannuleerd

De kogel is eindelijk door de kerk. De twee grote events Drupa en Interpack gaan in 2021 definitief niet door. Drupa gaat naar 2024 en Interpack naar 2023. Daarmee is een einde gekomen aan talloze speculaties rondom beide beurzen.

Drupa 2021 Preview

Veel zegt Messe Düsseldorf niet rondom de argumenten beide beurzen af te zeggen. Natuurlijk wordt corona in algemene bewoordingen genoemd. Uiteindelijk zullen de sommen, de verwachtingen en vooral het aantal afzeggingen voor beide beurzen een rol hebben gespeeld. Sabine Geldermann, project directeur print technologie zegt dat er van 20 tot en met 23 april een virtueel event wordt gehouden. De afgelopen twee drupa previews blonken niet uit door massale aantallen deelnemers. Bedrijven hebben de meeste noviteiten al lang al vernomen via ‘eigen events’ van vele ontwikkelaars, fabrikanten en overige dienstverleners binnen de branche.

Te laat voor stijle aandachtscurve

Messe Düsseldorf kon op dit moment niet veel anders doen dan een charme-offensief inzetten om kennis en kunde over te brengen, gecombineerd met virtuele netwerken, marktvergelijkingen in wat voor drupa de ‘virtual.drupa’ wordt genoemd. Maar in werkelijkheid is drupa te laat voor een dergelijk aanbod. Bedrijven hebben wel wat anders aan hun hoofd dan dagelijks achter de computer te gaan zitten om deel te nemen aan een digitale vorm die nog nauwelijks iets nieuws zal brengen. De aandachtscurve vlakt inmiddels al af.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 zijn in voorbereiding en zullen ook online worden gegeven. In de komende weken worden de 2021 trainingen gepubliceerd. Kijk voor het huidige aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK