Mimaki is tevreden over deelname virtuele Drupa

Grootformaat printerleverancier Mimaki was deelnemer aan de virtuele drupa. De verwachtingen waren niet hoog, maar volgens productmanager Bert Benckhuyzen viel het resultaat alles mee.

Mimaki Vitual Drupa

Bert “Je kunt dit natuurlijk totaal niet vergelijken met een echte beurs, waar interactie is met het publiek. Mimaki is een van de weinigen die uit het large format segment zich hier presenteert, en dat merken we dan ook. De eerste twee dagen hebben we ongeveer 50 leads gekregen. Dat is veel meer dan we verwacht hebben. Het sterke punt van deze beurs is de matchmaker hoek. Je kunt klikken op een contactpersoon en dan binnen de Drupa Zoom-omgeving direct een videogesprek beginnen. Je hoeft daar geen afspraak voor te maken. Dat werkt erg goed.”

Bert B Mimaki

De klanten die zich melden zijn overigens meestal uit Duitsland afkomstig. Dat komt overeen met het gros van de bezoekers aan vorige edities in Düsseldorf.
“Ook Nederlanders melden zich nadat we een presentatie over onze nieuwe producten hebben gehouden,” geeft Bert aan. “Als ik het vergelijk met andere virtuele beurzen waar we aan deelgenomen hebben, dan trekt drupa veel meer bezoekers. We gebruiken dit ook om interesse te wekken voor onze eigen global online Innovation Days. Op ons eigen platvorm kunnen bezoekers dan demo’s in eigen showroom zien en ook en virtuele factory tour doen.”

Het mag dan wel verkopen 3.0 lijken, maar Bert Benckhuysen kan niet wachten tot hij weer gewoon de weg op kan. “Het vreemde is wel dat we in 2020 fantastisch gedraaid hebben. Je merkt overigens wel da het investeringsbedrag naar beneden gaat. De klanten zijn voorzichtig op dit moment. Daar staat tegenover dat deze crisis heel veel investeringen versneld heeft, omdat de machines nieuwe markten openen.”

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK