Unplastic is eetbaar verpakkingsmateriaal uit bierafval

Nu de horeca weer op gang komt is het interessant om te kijken wat innovatieve producenten met bierafval kunnen doen. Unplastic heet het product van de toekomst.

Unplastic

Outlander Materials biedt een concrete oplossing voor plasticvervuiling door single-use plastics: UnPlastic. Dit is een biologisch afbreekbaar, volledig plasticvrij materiaal, gemaakt van bierbrouwafval. Lori Goff, de Amerikaanse oprichtster, wil de verpakkingsindustrie op zijn grondvesten doen schudden en radicaal veranderen met UnPlastic. Waarde creëren met bierafval, zo helpt Outlander Materials de transitie naar een wereldwijde circulaire economie.

UnPlastic maken van bierafval.
Het idee ontstond bij Lori toen ze naar Nederland verhuisde en bier begon te brouwen in haar keuken met een bierbrouwset. Na een tijdje merkte ze dat het proces van bierbrouwen gepaard ging met veel restafval. Ze sprak met verschillende bierbrouwers en zij vertelden haar dat er per liter bier al gauw 3 liter afvalwater het riool in gaat. Dat kan beter, dacht Lori.

Dankzij haar expertise als biotechnicus bedacht ze een manier om het afvalwater een nuttiger leven te geven dan het riool. Door het restwater te laten fermenteren, ontstaat een zeer functioneel, composteerbaar en volledig plasticvrij materiaal. Lori noemt het UnPlastic.

“UnPlastic is transparant, kleur- en geurloos. Het materiaal is bestand tegen vetten en oliën en niet giftig. Je kunt het zelfs opeten!” Daarnaast heeft de verpakking een hoge weerstand tegen zuurstof, wat de houdbaarheid van producten, verpakt in UnPlastic, aanzienlijk verlengt.”

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK