Drupa maakt cijfers bekend van haar eerste virtuele versie

Afgelopen week stond in het teken van virtual.drupa. Hoe objectief de cijfers zijn, is natuurlijk niet na te gaan. De initiatiefnemers vonden de digitale ‘brug’ een prima stap richting 2024, waarin de deuren weer fysiek worden geopend.

Cijfers Drupa 2021

212 ‘exposanten’ uit 35 landen trokken volgende drupa 45.000 unieke bezoekers, die samen zo’n 600.000 pagina’s bezochten. 82% van de bezoekers kwam van buiten Duitsland. Er werden 125 live sessies gehouden, en daarnaast 144
gestreamde sessies. Tot slot 130 ’trainingen’ in 5 forums.

De content blijft tot het einde van het jaar beschikbaar, zodat de cijfers in zijn totaliteit nog kunnen veranderen.

Messe Düsseldorf koos voor deze 100% online editie nadat het besluit werd genomen de fysieke editie te cancellen. Hoe dan ook, drupa heeft deze ervaringen opgedaan. Het is nu de vraag in hoeverre een ‘digitaal onderdeel’ van blijvende aard zal zijn. Daarover kan de organisatie zich nog geruime tijd beraden.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK