CB produceerde 1 miljoen print-on-demand boeken

Juist dit jaar blijkt POD populair te zijn. Volgens Hubert de Koning van CB nam de productie dit jaar met 40% toe ten opzichte van 2019.

POD bij CB

CB verzorgt de POD producties binnen Printforce. Er wordt gewerkt voor zo´n 360 uitgeverijen. De Koning (Commercieel Manager Media) zegt dat POD vooral wordt ingezet voor uitgevers die minder gangbare boeken niet meer op voorraad willen houden.

De Koning in een interview met INCT: “Het productieproces blijven we ontwikkelen. Zo kunnen we steeds aantrekkelijker tarieven bieden. Ook speelt het bestelgemak via CB Online mee. Het inregelen van ‘automatisch herbevoorraden’ is zo gedaan. Wij printen een oplage wanneer een titel onder een bepaald voorraadniveau komt. Uitgevers houden zo hun fonds moeiteloos voor iedereen beschikbaar.”

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK