Amazon wil zelf print on demand verzorgen

amazon fullfilment

Er komt geen einde aan de greep die bedrijven zoals Amazon op de uitgevers en grafische bedrijven willen hebben. De nieuwste contractvorm die Amazon aan contenteigenaren aanbiedt geeft het bedrijf de mogelijkheid om zelf een titel die niet meer op voorraad is via print on demand te produceren. Gezien de omzet van het bedrijf zou het makkelijk kunnen investeren in een van de nieuwe web productieprinters van Kodak of HP. Dat zou het begin van einde kunnen betekenen van ondernemersmodellen en traditionele productie workflows. De vraag is welke uitgever bereid is om onder deze voorwaarden te leveren. Dat kan nog wel eens tegenvallen voor Amazon.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK