Opent Amazon boekwinkels?!

amazon fullfilmentHet is nog maar een gerucht, maar toch. Internetgigant Amazon zou van plan zijn 300 of 400 fysieke boekwinkels te openen in de VS. Dit terwijl juist de online boekverkoop wordt gezien als de reden dat het aantal boekwinkels afneemt. Amazon begon 20 jaar geleden met het online verkopen van boeken, maar opende vorig jaar ook haar eerste fysieke boekwinkel in Seatle. NRCQ ziet het als een ‘cynische maar slimme manier om het gat te vullen dat ze zelf hebben gecreëerd’. Grote boekhandels in de VS zijn de afgelopen tijd failliet gegaan door de concurrentie met online boekverkoop. Het aantal boekwinkels in Amerika zou zijn gedaald van ruim 38.000 in 2004 naar 24.000 in 2016.
Bron: NRC

Lees ook:


 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

De trainingen voor het najaar van 2021 staan gereed. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK