Franse wet moet Amazon stoppen

Net als in Nederland kunnen de boekwinkels nauwelijks opboksen tegen de goedkopere online aanbieders als Amazon. Dat geldt helemaal als de Amerikaanse webwinkel nieuwe boeken met fikse kortingen aanbiedt. In Frankrijk heeft de politiek ingegrepen en een wet aangenomen die alle boekwinkels verbiedt meer dan 5% korting te bieden op nieuwe boeken. Ook mogen afgeprijsde boeken niet langer gratis verzonden worden. Frankrijk hoopt op deze manier de kleine, traditionele  boekwinkels te beschermen tegen de internetgiganten. Amazon vindt dat de nieuwe wet vooral de consument treft; hogere boekenprijzen zouden de ‘Franse cultuur’ minder toegankelijk maken.
parijsBron: 360magazine.nl

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor het najaar van 2021 staan gereed. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK