Amazon met e-books naar Nederland

e-bookHet Amerikaanse webwinkelbedrijf Amazon betreedt de Nederlandse markt. Het biedt vanaf vandaag e-books aan via de nieuwe Kindle Store op www.amazon.nl. Tot dusver werden klanten via dat adres doorgelinkt naar de Britse webpagina van Amazon.
Volgens topmanager Jorrit van der Meulen van Amazon Kindle is de nieuwe elektronische boekwinkel ‘op maat gemaakt voor Nederlandse klanten’. Er zijn ruim 20.000 Nederlandstalige titels verkrijgbaar. Daarnaast biedt Amazon meer dan 3 miljoen titels aan in andere talen.

Bol.com
Marktleider Bol.com ziet de komst van een nieuwe concurrent met vertrouwen tegemoet. ‘De Nederlandse markt is al behoorlijk sterk ontwikkeld met zo’n 150 aanbieders’, zei topman Daniel Ropers tegen het ANP. Daarbij zijn ook al grote Amerikaanse partijen als Apple en Google.

Kindle Direct Publishing
Amazon maakte verder bekend dat onafhankelijke schrijvers de mogelijkheid krijgen hun boeken rechtstreeks te publiceren op amazon.nl via Kindle Direct Publishing (KDP). Zij kunnen daarmee tot 70 procent aan royalty’s verdienen. ‘Veel mensen hebben een verhaal dat ze willen vertellen, wij willen het hen graag gemakkelijk maken om hun boeken te delen met hun lezers’, aldus Van der Meulen.

Bron: ANP

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor het najaar van 2021 staan gereed. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK