Volgens Amazon moeten de prijzen van e-boeken omlaag tot 99 cent

In een artikel in de Daily Mail breekt Amazon’s publishing chief, David Naggar, een lans voor het verlagen van e-boek prijzen. Volgens Naggar mogen e-boeken niet meer dan 99 dollar cents kosten, als uitgevers meer willen verkopen. Zijn stelling leverde een storm van protest op onder uitgevers die een dergelijke verlaging niet alleen om economische redenen afwijzen, maar ook wijzen op het gevaar dat met een dergelijke drastische prijsverlaging het hele uitgeefkanaal in gevaar kan komen.
De prijsverlaging is volgens Naggar nodig om de val in e-boek verkopen, in 2016: 17%, te stoppen. Hij adviseert traditionele uitgevers, om minder geld in marketing en PR voor bestsellers te stoppen, en net als zelf-uitgevers hun prijzen snel te verlagen.

Lees de argumenten van David Naggar en de reacties van een aantal grote uitgevers via deze link naar het artikel van Natasha Onwuemezi and Katherine Cowdrey op thebookseller.com.

 

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK