AP/AWB: Bruna en de Arbeiderspers verkochten in 2013 30% meer e-boeken dankzij sterke titels en goede marketing

Lage prijzen, korte verhalen en marketing acties zoals vakantielezen.nl met goedkope bestsellers zijn volgens AP/AWB de belangrijkste redenen voor het succes van zijn e-boek verkopen. De verkoop steeg met 30% tot 215.000 stuks. Opvallend is dat het aantal e-boek titels nu met meer dan 1.700 hoger is dan 1.400 papieren boeken. Dat komt uiteraard door de lagere productie kosten waardoor er in 2013, 550 elektronische titels verschenen tegen ‘slechts’ 412 papieren titels. En o ja, als het opgegeven marktaandeel van 10% klopt zouden deze cijfers betekenen dat het aantal verkochte e-boeken in Nederland 2.150.000 stuks is geweest, wat weer betekent dat e-reader/tablet eigenaren gemiddeld maar 1 e-boek per persoon gekocht hebben, over een groeimarkt gesproken.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK