Investeerder stapt in Probo

De Hoge Dennen Capital heeft een minderheidsbelang verworven in het snelgroeiende Friese printbedrijf Probo.
De Hoge Dennen Capital stapt in Probo om de onderneming verder te laten groeien in Nederland en Duitsland. De meerderheid van de aandelen blijft in handen van het managementteam. Financiële bijzonderheden zijn niet bekendgemaakt.
Probo legt zich toe op het maken van: spandoeken, vlaggen, gevelbekleding, labels, textiel, zonwering en gordijnen. De onderneming uit Dokkum werkt voor wederverkopers, zoals: reclamebedrijven, beletteringsbedrijven en woninginrichters.

Drie aandeelhouders
Volgens algemeen directeur René de Heij van Probo, blijft de operationele bedrijfsvoering ongewijzigd. ‘Dit was voor ons een zeer belangrijke overweging.’
De Heij is één van de drie aandeelhouders van de onderneming, die in 2017 tot Friese Onderneming van het Jaar werd gekozen. In de oude opzet bezat ondernemer Erwin Postma veruit de meeste aandelen. Mede-directeur Leon van der Meer was ook aandeelhouder.

Familie De Rijcke
De Hoge Dennen Capital is het private-equitybedrijf van de familie De Rijcke. De ondernemersfamilie heeft wortels in de retail en is meerdere generaties eigenaar geweest van Groenwoudt Supermarkten en Kruidvat Drogisterijen.

Anders dan veel bedrijven in de grafische sector maakt printbedrijf Probo een stormachtige groei door. Dit jaar zal de omzet met 35% toenemen tot € 30 mln. Eenzelfde groeipercentage wordt voor 2018 voorzien. Het bedrijf heeft 220 werknemers in dienst.
Probo is momenteel aan het verbouwen. Dat is de zesde uitbreiding in vijf jaar. Er komt onder meer een productiehal bij, een logistiek centrum en extra kantoor annex ontvangstcentrum. Begin volgend jaar moet de nieuwbouw in gebruik worden genomen.

Bron: FD

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK