Nieuw bestuursteam voor VKGO

Tijdens een drukbezochte ledenvergadering op 23 maart 2023 hebben tien VKGO leden besloten het stokje over te nemen van Voorzitter Toob Alers en secretaris Henk Oosterhuis. Het huidige bestuur moest daarvoor wel eerst de rode kaart trekken.

230323 Vkgo Alv 18
Een gedeelte van het nieuwe bestuursteam van VKGO

Al langere tijd zocht het bestuur van VKGO naar opvolging, te lang moesten Henk Oosterhuis, Toob Alers en Niels Postma de kar trekken. Uiteindelijk besloten zij de leden voor het blok te zetten. Als er geen opvolging zou komen betekende dat het einde van de vereniging. De leden reageerden massaal; dat mocht niet gebeuren.

Remco de Klaver heeft zich opgeworpen als aanvoerder van een nieuw te vormen bestuursteam. In een aantal sessies kreeg hij het voor elkaar; tien leden vormden een team die VKGO verder zal leiden. Ze zochten en vonden een moderne vorm van besturen waar niet al het werk op een paar personen neer komt maar een hecht team de nieuwe koers van de vereniging bepaalt. Het valt op dat het team net zo veel vrouwen als mannen heeft en er veel jonge grafici in zitten.

In een emotioneel betoog namen Toob en Henk, na vele jaren de kartrekkers geweest te zijn van de vereniging, afscheid en stemden de leden in met het nieuwe bestuur. De bijeenkomst werd afgesloten met een culinair hoogstandje in een sterren restaurant. “Sterren voor een sterrenteam,” zo besloot Toob.

Het nieuwe bestuursteam ziet VKGO als een business club in print waar verbinding centraal staat. Remco deed een oproep aan de bedrijfstak zich hierbij aan te sluiten.

De leden van het nieuwe VKGO bestuursteam zijn:

  • Niels Postma, Tapp online (nu penningmeester)
  • Jill Oosterhuis, The Online Factory
  • Jeroen Balke, Mailweb.nl
  • Antoine Haggenburg, DPN Rikken Print
  • Remco de Klaver, BrinkOmega
  • Matthijs Dommerholt, Drukcase
  • Emma Wakker, GBU
  • Folke Coenradi, Drukkerij Coenradi
  • Natasja Kastelein, Dortland en van Beem 
  • Jeika van Bredewold, Bredewold communicatie & vormgevers

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK