Nieuwe generatie Xeikon Label Converting Units ondersteunt schaalbaarheid en flexibiliteit

Xeikon zet een nieuwe stap richting volledige digitalisering van etikettendrukwerk, met de lancering van zijn nieuwe Xeikon LCU-serie: speciaal ontwikkelde en ontworpen Label Converting Units voor converters die actief zijn in de segmenten voor high-end etikettenproductie en andere productieactiviteiten voor het hoogste marktsegment.

PARTNER BIJDRAGE – Xeikons Label Converting Units zijn van de nieuwste technologische generatie. Met een modulaire en schaalbare architectuur voorzien ze in extra flexibiliteit, een verbinding met de cloud en volledige integratie. Nieuw aan de Label Converting Units is, dat er keuze is uit twee modellen. Enerzijds is er de Xeikon LCU350 met zijn nieuwe modulaire platform voor meer flexibiliteit en schaalbaarheid ter ondersteuning van bedrijfsgroei. Anderzijds is er de Xeikon LCU33-basisversie, een instapmodel. De nieuwe LCU-serie is nu beschikbaar voor demonstraties in het Global Innovation Center van Xeikon.

Xei Pr2201 Pr Lcu Lcu33 Offline Side Copy

Jeroen Van Bauwel Xeikon
Jeroen Van Bauwel, Director Product Management

Jeroen Van Bauwel, Director Product Management, zegt: “Een belangrijke troef van onze nieuwe Xeikon LCU-serie is, dat klanten kunnen kiezen uit verschillende opties. Of klanten nu een klein investeringsbudget hebben of een groter: ze vinden bij ons hun gading voor hun behoeften. Zoals veel van onze digitale oplossingen hebben we ook de Xeikon LCU-serie zodanig ontworpen dat de oplossing kan meegroeien met je bedrijfs-
behoeften. Via onze Xeikon Solution Services (XSS) kun je configuraties op maat laten samenstellen. Er zijn verschillende keuzemogelijkheden. Van basisvernis- tot automatische laserstans-mogelijkheden, en versies met een bredere baan tot 520 mm: afhankelijk van hun toepassingen en volumes, kunnen klanten hun oplossing upgraden naarmate hun activiteiten groeien. Samen met de cloudverbinding maakt de integratie van de units uit onze Xeikon LCU-serie volledige automatisering mogelijk, van zowel de processen als de informatie-uitwisseling tussen alle apparatuur.”

De Xeikon LCU-serie werkt niet alleen in-line met Xeikons digitale Panther- en Cheetah-drukpersen, maar is ook off-line te gebruiken. Deze nieuwe innovaties zijn een interessante aanwinst voor etikettendrukkers. Converters beschikken nu niet alleen over de nieuwste mogelijkheden voor volledige automatisering van kwalitatief hoogwaardige afwerking en veredeling. Tegelijkertijd halen ze ook voordeel uit de flexibiliteit om hun afwerkafdeling op maat in te richten. Zo kunnen ze verschillende processen combineren om het maximale te halen uit hun etikettentoepassingen. Door nieuwe diensten in hun etikettenaanbod op te nemen, kunnen ze hun bedrijf laten groeien. Xeikon richt zich daarbij ook tot klanten met een kleiner budget.

Bauwel: “De Xeikon LCU33 is een instapmodel voor kleinere bedrijven. Met deze aantrekkelijke investering beschik je over een competitieve oplossing, die je later naar wens kunt upgraden. Dankzij onze nieuwe LCU-serie zijn alle processen nu van begin tot eind gekoppeld in één naadloos proces. Handig aan de cloud-
verbinding is, dat operators nu volop kunnen vertrouwen op de mogelijkheden van Xeikon-machines. De converters van vandaag zijn op zoek naar nieuwe technologieën en apparatuur. Ze willen inspelen op de grote vraag van merkeigenaars naar het nieuwste van het nieuwste voor verfijnde en unieke veredelingen. Afwerking van hoge kwaliteit vormt nu eenmaal een belangrijk pluspunt om de aandacht van consumenten te trekken.
Met Xeikons nieuwe LCU-serie hebben onze klanten alles in huis om de volgende stap te zetten naar volledige digitalisering van etikettenproductie en andere productie-activiteiten.”

Bron: duomedia, partnerbijdrage.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK