Xeikon en Sappi in zoete samenwerking

Er zijn nu snoepverpakkingen geproduceerd met Xeikon TITON tonertechnologie en Sappi Seal Silk papier die een duurzame en volledig recyclebare verpakkingsoplossing laat zien die bovendien voedselveilig is.

Voortbouwend op de lange samenwerking met Sappi heeft Xeikon voedselveilige, papieren snoepverpakkingen ontwikkeld die volledig recyclebaar zijn in de papierafvalstroom. Met hun hoge beeldkwaliteit, heldere kleuren en zijdezachte oppervlak laten de pakjes ‘Maoam Chew Fruit Mix’ Xeikons innovatieve TITON droge tonertechnologie zien, gedrukt op heat-sealable Sappi Seal Silk 67 g/m2 functioneel papier. Met name deze flexibele verpakkingsoplossing is voedselveilig zonder dat er extra barrières in de structuur nodig zijn, zoals een vernis of andere lagen.

Xeikon En Sappi In Zoete Samenwerking

Sappi Seal Silk is een functioneel papier met één coating dat superieur hittebestendig en vochtwerend is. Het is volledig recyclebaar en ontworpen voor zowel primaire als secundaire flexibele verpakkingstoepassingen in de food- en non-foodsector. Het papier biedt uitstekende drukresultaten en openheid en is geschikt voor direct contact met levensmiddelen, wat perfect aansluit bij de eigenschappen van Xeikons voedselveilige, geurloze en migratiebestendige TITON-toners. De nieuwe snoepverpakkingen maken gebruik van de mogelijkheden van deze twee technologieën en presenteren een verpakking met een grote aantrekkingskracht in het schap die ook zeer goed bestand is tegen de belastingen van het verpakkingstraject.

Xeikons TX500 digitale pers zal live draaien tijdens drupa 2024 (28 mei-7 juni), in Düsseldorf, om te demonstreren hoe deze snoepverpakkingen worden gedrukt in vier kleuren, met een resolutie van 1200 dpi en een snelheid van 30 m/min (98 ft/min).

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK