Xeikon introduceert op Labelexpo de Cheetah 3.0-tonertechnologie

Xeikon introduceert op Labelexpo in Brussel (van 11 tot 14 september 2023) de Cheetah 3.0-tonertechnologie. Deze nieuwe iteratie betekent volgens de printerbouwer ‘een belangrijke stap voorwaarts in duurzame productie’ (partnerbijdrage).

Xeikon Hq

Voedselveiligheid

Zo is er de nieuwe voedselveilige Xeikon ECO-toner met meer dan 60 procent hoogwaardig gerecycleerd PET. ECO-toner zal beschikbaar zijn voor de high-end persen in de CHEETAH-serie, de Xeikon CX300 en de Xeikon CX500. Met de nieuwe toner speelt de fabrikant in op de groeiende vraag naar duurzaamheid in de keten en het is een antwoord op de steeds strenger wordende regelgeving met betrekking tot verpakkingscomponenten en recycleerbaarheid. “Het gebruik van ECO-toner kan de CO2-voetafdruk van het printproces met tien procent verminderen en – belangrijker nog – het zal de kosten niet verhogen, in tegenstelling tot andere ecologische oplossingen”, zegt Filip Weymans, vice president Marketing bij Xeikon.

Quality Measurement Module

Voor de Cheetah 3.0 CX-serie persen heeft Xeikon ook de optionele Quality Measurement Module (QMM) ontwikkeld. De QMM zorgt voor de kwaliteitsborging van de gedrukte output waarbij de densiteit en registratie gedurende de hele oplage worden gemonitord. “Door verspilling tegen te gaan en een hoge kwaliteit te garanderen, stelt de Xeikon QMM drukkers in staat om hun klanten op een meer kosteneffectieve manier perfecte labels te leveren”, duidt Weymans.

TITON-tonertechnologie

Labelexpo Brussel wordt ook de Europese première van de nieuwe TITON-tonertechnologie van Xeikon. De toner is ontwikkeld voor op papier gebaseerde flexibele verpakkingstoepassingen zoals pouches en sachets. De eerste pers die ermee wordt gepresenteerd is de Xeikon TX-500 die in maximaal vijf kleuren drukt met een snelheid van 30 m/min en een resolutie van 1200 dpi. “ACM in Italië, een van de eerste bèta-sites die de nieuwe technologie installeerde, meldt een groeiende vraag naar kleine oplages papieren pouches, die het bedrijf via zijn online kanaal verkoopt”, stelt Xeikon. Als volgende stap in de digitalisering van labelproductie zal de Xeikon TX-500-pers te zien zijn met een digitale veredelingsmodule van Kurz.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK