Per 1 januari geen papieren wegwerpbekers meer

Per januari 2024 mogen er geen wegwerpbekers, zoals de papieren koffiebeker, meer worden gebruikt. Herbruikbare bekers en bakjes worden de standaard, tenzij de wegwerpproducten weer te recyclen zijn tot bekers of bakjes; dan mag het weer wel.

Koffie Beker

Dit geldt op dit moment alleen voor bekers of voedselverpakkingen die van PET (polyethyleentereftalaat) zijn gemaakt. Een andere optie is het materiaal zelf inzamelen en aanbieden voor hoogwaardige recycling en daarvoor heeft de Nederlandse Vereniging van Groothandelaren in Papier- en Verpakkingsmaterialen (NVGP) een voorstel ingediend.

Bron: Informatiecentrum Papier & Karton

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK