Vanaf 1 april geen steun meer via NOW, TVL en uitstel van belastingbetaling

De Rijksoverheid laat weten dat bovengenoemde steunprogramma’s per 1 april aanstaande niet meer van toepassing zijn. De overheid vindt dat er geen argumenten meer zijn voor coronagerelateerde steun.

Rijksoverheid

Daarnaast is de overheid van mening dat dergelijke steunprogramma’s niet ‘verkeerd’ gebruikt mogen worden voor andere verliezen dan corona. Het Centraal Planbureau en
De Nederlandsche Bank zijn het eens met de maatregel en vinden dat de economie weer langs normale weg moet herstellen, zonder directe inmenging van de overheid.

Tijd om terug te betalen

Het kabinet ondersteunt zwaar getroffen ondernemingen met een gunstige betalingsregeling. Zo kan de opgebouwde belastingschuld in vijf jaar worden terugbetaald. Ondernemers met problematische schulden kunnen tevens via de gemeente gebruik maken van schuldhulpverlening.

Langetermijnvisie

Deze maand komt het kabinet met een uitwerking van de langetermijnaanpak van het coronavirus en de bijbehorende langetermijnvisie op steun. Daarbij gaat het kabinet ook in op de schuldenaanpak van ondernemers. Er wordt gezocht naar een gezonde balans in de samenleving tussen risico’s voor de overheid en ondernemers.

De evenementengarantieregelingen, de tijdelijke garantie- en kredietregelingen KKC en GO-C en de BMKB-C blijven nog wel bestaan, in ieder geval tot eind juni.

Bron: Rijksoverheid

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK