De 6 belangrijkste IT-ontwikkelingen waarin Xerox in 2022 investeert

Wilco van Bezooijen, Algemeen Directeur van printerfabrikant Xerox Nederland, beschrijft zes belangrijke trends en ontwikkelingen voor 2022.

De 6 Belangrijkste It Ontwikkelingen Waar Xerox In 2022 In Investeert
 1. Robotic Process Automation
  Met RPA is het mogelijk om repetitieve handelingen, zoals het openen van e-mails en het invullen van formulieren te automatiseren.
 2. Augmented Reality
  Onder de naam CareAR is Xerox vorig jaar een joint venture gestart die deze technologie gebruikt om wereldwijde expertise voor onderhoud van printers en andere technische producten gemakkelijk lokaal in te zetten. Xerox gebruikt CareAR al binnen haar eigen dienstverlening om bijvoorbeeld grafische klanten te helpen met 24/7 dienstverlening.
 3. Cleantech
  Xerox-wetenschappers in PARC ontwikkelen HVAC-technologie (heating, ventilation, airconditioning) die het energieverbruik van airconditioners tot wel 80 procent terugdringen.
 4. Hybride werken
  Ieder apparaat binnen een bedrijf dat verbonden is met een netwerk is een potentieel veiligheidsrisico, denk aan een printer die verbonden is met het internet. Via een kwetsbaarheid zijn hackers eenvoudig in staat om een bedrijfsnetwerk binnen te dringen. Met Xerox IT Services speelt hierop in met end-to-end hardware-inkoop, helpdesk-ondersteuning, beveiliging en automatisering.
 5. Internet of Things
  Via de joint venture Eloque is Xerox actief met IoT. Via sensoren op bruggen is Eloque in staat om de bouwkundige staat te monitoren.
 6. 3D-printen
  Printing-on-demand in 2D met papier zorgt al voor beter voorraadbeheer, maar al helemaal met next level 3D-printing. Onderdelen in 3D-printen versterkt toeleveringsketens, door snelle productie mogelijk te maken en om proactief op marktveranderingen te reageren en zo onderbrekingen in de toeleveringsketen te voorkomen. Daarmee is 3D geen nieuwe ontwikkeling, maar de ontwikkeling gaat door als we kijken naar de materialen waarmee het printen mogelijk is. ElemX, de bedrijfseigen technologie van Xerox voor printen met vloeibaar metaal, biedt met name printoplossingen voor productie-omgevingen.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK