Donald Duck bereikt meeste zes- tot twaalfjarigen volgens NMO Kids Monitor

DPG Media heeft de nieuwste bereikcijfers van de kidstitels in de NMO Kids Monitor bekendgemaakt. Uit het onderzoek blijkt dat de kidstitels van DPG Media het grootste bereik hebben onder kinderen in de leeftijd van zes tot twaalf jaar. Donald Duck steekt daar met kop en schouders bovenuit.

Donald Duck
Foto: DPG Media

De resultaten van de NMO Kids Monitor 2023 zijn vanaf vandaag beschikbaar voor de hele markt. Het onderzoek omvat ruim duizend kinderen in de leeftijd van zes tot twaalf jaar. Uit deze gegevens komt naar voren dat één nummer van de Donald Duck veruit het grootste bereik heeft van maar liefst 26%. Ook de andere titels uit het kidsportfolio van DPG Media behalen mooie bereikcijfers, zoals te zien in onderstaande grafiek.

Print nog altijd populair

Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst zeventig procent van de zes- tot twaalfjarigen weleens strips leest. Ruim de helft van de jeugd (57%) leest weleens een tijdschrift. Uit de bereikcijfers komt ook naar voren dat printmedia nog altijd meer kinderen bereiken dan de digitale platformen van deze merken. Zo heeft 70% van de jeugd in de afgelopen twaalf maanden een papieren versie van het Donald Duck magazine gelezen ten opzichte van 21% die dat digitaal deed. 

Lees verder bij inct

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK