Xeikon stopt met zijn Trillium liquid toner programma

Xeikon heeft aangekondigd dat het stopt met zijn Trillium vloeibare toner programma. Trillium, dat de basis van de nieuwe generatie digitale persen zou moeten worden, is een te kostbare en te complexe investering gebleken. Xeikon gaat door met zijn bestaande tonersystemen en met de onlangs geïntroduceerde inkjetpersen. Dat de ontwikkeling van vloeibare toner een complexe en geldverslindende zaak is, weten we van de Indigo digitale persen. Een ontwikkeling die eerst uitvinder Landa, en later HP, jaren gekost heeft om te vervolmaken. Naast de bestaande toner- en inkjetoplossingen, zal Xeikon ongetwijfeld kijken naar de nieuwe generatie inkjetkoppen en wellicht ook naar de Landa Nanographic techniek. Dat Xeikon, nu onderdeel van de Flint Group, op een zakelijke manier naar afdruktechnieken kijkt, is toe te juichen, want op een avontuur zoals gebruikers van de eerste Indigo’s meemaakten, zitten we niet te wachten.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK