NRC gaat voor digital first

Peter Vandermeersch, hoofdredacteur NRC.

‘NRC schaft onlineredactie af’, kopt de blog van Peter Vandermeersch, hoofdredacteur van NRC. De hoofdredacteur zet de lezer op het verkeerde been. Want wat hij bedoeld is, dat er geen aparte internetredactie meer is. Alle redacteuren, die deel uitmaakten van de onlineredactie, gaan op in verschillende deelredacties. “We hebben geen onlineredactie meer nodig. NRC is in korte tijd een internetredactie geworden”, zegt Peter Vandermeersch, hoofdredacteur van NRC. NRC stapt namelijk over op digital first, een strategie die steeds krantenbedrijven en (vak)bladenuitgevers hanteren. Digital first houdt in, dat in eerste instantie voor digitaal publiceren wordt gekozen, waarbij een deel ook in de papieren krant terug te vinden is. Vandermeersch zegt dat de gedrukte krant wel zal blijven, zeker op zaterdag. Maar, voor de hoofdredacteur is de mediumdrager minder belangrijk.

Bron: nrc

 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK