Bijzondere stunt bij start leesbevorderingscampagne

Vrijdag 17 mei start de jaarlijkse leesbevorderingscampagne ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ met een bijzondere stunt op een bouwterrein in Groningen. Een groep Groningse kleuters ontvangen het eerste exemplaar door middel van een echte hijskraan! 

Bijzondere Stunt Bij Start Leesbevorderingscampagne 'geef Een (prenten)boek Cadeau'

Bouwbedrijf Janssen de Jong Bouw geeft het startsein van de campagne en doneert die ochtend de eerste exemplaren van het prentenboek Kom uit die kraan!! van Tjibbe Veldkamp aan een groep Groningse kleuters door middel van een echte hijskraan. Die stunt heeft natuurlijk alles te maken met de titel van het campagneboek. Nadat de kleuters een boek cadeau hebben gekregen, zal schrijver Tjibbe Veldkamp in het naastgelegen gebouw van Noordhoff uit het verhaal voorlezen, terwijl illustrator Alice Hoogstad live een tekening maakt. Noordhoff doneert daarnaast ook 100 boeken aan project ‘Kansrijk in de wijk’ in Groningen.

De campagne ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ zorgt er nu al voor het achtste jaar voor dat boeken bereikbaar worden voor kinderen en gezinnen voor wie een eigen boek niet vanzelfsprekend zijn. Veel kinderen in Nederland groeien op zonder boeken thuis, en dat moet anders, vindt ‘Geef een (prenten)boek cadeau’. Dankzij gezamenlijke inspanning van uitgeverij, auteur en boekhandel kost het prentenboek Kom uit die kraan!! tijdelijk nog geen drie euro, zodat het gemakkelijk cadeau te geven is. Het motto van de campagne is dan ook: ‘Samen zorgen we ervoor dat alle kinderen opgroeien tussen de mooiste boeken.’

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK