Nationale Voorleesdagen van start

“Alles begint met taal”, aldus Prinses Laurentien bij WNL op woensdagochtend 25 januari. Boeken zijn van onschatbare waarde om kinderen met taal kennis te laten kennismaken. En dat begint met voorlezen. Voorlezen heeft een positief effect op de woordenschat, spelling en tekstbegrip. Daarom staat Nederland vanaf vandaag in het teken van de Nationale Voorleesdagen.

Persbericht Foto Bibliotheek Dh Haagse Hout Voorlezen.jpg.rendition.384.614

Het grootste boekenfeest voor kinderen van 0 tot 6 jaar is dit jaar van 25 januari tot en met 4 februari. Er zijn Voorleesontbijten en activiteiten op scholen en in bibliotheken. Een bezoek aan de bieb is meteen een goede gelegenheid om je kind lid te maken; een bibliotheekpas is voor kinderen tot 18 jaar gratis. Traditiegetrouw worden dan verhalen uit de Prentenboek TopTien voorgelezen. Prentenboek van het jaar is Maximiliaan Modderman geeft een feestje van Joukje Akveld en Jan Jutte. Het boek is uitgegeven door Lannoo Uitgeverij uit België en de mini-editie van het Prentenboek is door Stichting CPNB. Er is een bijbehorende liedtekst voor geschreven, ongetwijfeld om de kinderen extra te enthousiasmeren.

De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en zijn een project van Stichting Lezen, georganiseerd door Stichting CPNB. CPNB bericht over het nieuwe initiatief van gratis vertalingen: “Lezen en voorlezen in de moedertaal wordt steeds meer gezien als een verrijking. Daarom biedt BoekStart in samenwerking met de Leescoalitie en het Letterenfonds gratis vertalingen aan in het Turks, Arabisch, Oekraïens en Pools van het Prentenboek van het Jaar 2023.”

Foto: Bibliotheek Den Haag

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK