Voorlezen maakt van kleintjes grote lezers

PrentenboekMet de Nationale Voorleesdagen eind januari staan boeken, in het bijzonder prentenboeken, voor de allerkleinste lezers goed in de schijnwerpers. Met een flinke nationale campagne, diverse voorleesactiviteiten op scholen en bij kinderdagverblijven door het hele land en een verkiezing rondom het Prentenboek van het Jaar, is de aandacht voor voorlezen uit het gedrukte medium groot.

Het doel van de Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De campagne is een initiatief van Stichting Lezen en vindt voor de twaalfde achtereenvolgende keer plaats.

Prentenboek van het jaar
Boer Boris gaat naar zee, geschreven door Ted van Lieshout en geïllustreerd door Philip Hopman, is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2015. Uitgeverij Gottmer heeft het boek uitgegeven. Naast dit boek, hebben Nederlandse jeugdbibliothecarissen negen andere prentenboeken gekozen uit het aanbod van 2013, die de Prentenboek Top Tien compleet maken. Tijdens De Nationale Voorleesdagen 2015 staan deze tien boeken centraal.

De Nationale Voorleesdagen 2015 vinden plaats van woensdag 21 januari t/m zaterdag 31 januari. Zie ook www.nationalevoorleesdagen.nl.

 

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. Ook het #BOPE (Benelux Online Print Event), welke gepland stond voor 23 april is afgezegd.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK