Nationale Voorleesdagen 2020 van start

Deze week zijn De Nationale Voorleesdagen groots van start gegaan met Het Nationale Voorleesontbijt van H.K.H. Prinses Laurentien. Bekende en onbekende Nederlanders lezen een week lang voor bij bibliotheken, basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven door het hele land.

Peuters en kleuters worden voorgelezen uit het Prentenboek van het Jaar 2020: Moppereend (2018, Lemniscaat) geschreven door Joyce Dunbar, geïllustreerd door Petr Horáček en vertaald door Jesse Goossens. Dit alles om het belang van voorlezen te onderstrepen, want voorlezen is goed voor de taalontwikkeling. Zo komen peuters en kleuters in aanraking met nieuwe woorden, leren ze hoe een zin opgebouwd is en vergroten ze hun woordenschat én taalbegrip.

  • Voorleesdagen officieel van start met enthousiast voorleesontbijt van H.K.H. Prinses Laurentien bij Bibliotheek Zoetermeer.
  • Anne Appelo, Vivienne van den Assem, Gerard Ekdom, Kees van Kooten, Kees Tol, Gerdi Verbeet en de ministers Ingrid van Engelshoven, Hugo de Jonge, Arie Slob en Wouter Koolmees lazen voor om het belang van voorlezen aan te tonen.
  • Een week lang lezen in heel Nederland burgemeesters, politici, brandweerlieden, sporthelden, columnisten, acteurs, presentatoren, zangers, rappers, wethouders en wijkagenten voor, de voorleesdagen duren nog t/m 1 februari.
  • Grootouders worden vanaf dit jaar door de Leescoalitie opgeroepen meer voor te lezen. Uit onderzoek blijkt dat ze dit nog (te) weinig doen.

Nationale Voorleesdagen 2020

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK