Bekende Nederlanders lezen voor tijdens Voorleesontbijt 2017

Op woensdag 25 januari 2017 is het weer zover. Die ochtend lezen vele bekende en onbekende Nederlanders kinderen voor tijdens Het Nationale Voorleesontbijt.

Onder anderen Ronald Plasterk, Lilianne Ploumen, Kees Tol, Eberhard van der Laan, Martin van Rijn, Beatrice de Graaf, Beau van Erven Dorens en Rick Brandsteder lezen voor op peuterspeelzalen en scholen door heel Nederland. H.K.H. Prinses Laurentien leest dit jaar voor aan kinderen in de nieuwe bibliotheek in Almere. Ook Benji Davies – auteur van het Prentenboek van het Jaar – zal bij dit ontbijt aanwezig zijn. Het Nationale Voorleesontbijt is de start van               De Nationale Voorleesdagen, die van woensdag 25 januari t/m zaterdag 4 februari 2017 plaatsvinden. Naast een groot aantal politici, burgemeesters, sporthelden, columnisten, actrices, presentatoren, zangers, rappers en voetballers, lezen nog veel meer Nederlanders voor uit een prentenboek tijdens het Voorleesontbijt.

De kleine walvis
Tijdens het Voorleesontbijt wordt er voorgelezen uit het Prentenboek van het Jaar, De kleine Walvis van kinderboekenauteur en -illustrator Benji Davies. In 2014 won hij met The Storm Whale de Oscar’s First Book Prize. Het boek werd in 2015 in het Nederlands vertaald als De kleine walvis door Edward van de Vendel. Voor zijn illustraties in Grandad’s Island (Het eiland van opa) won hij in 2015 een World Illustration Award, een prijs die Quentin Blake eerder ook in ontvangst nam.

De Nationale Voorleesdagen 2017
De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en zijn een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door de CPNB. Doel van deze campagne is, het stimuleren van voorlezen aan kinderen in de leeftijd van zes maanden t/m 6 jaar, die zelf nog niet kunnen lezen. Een comité van Nederlandse jeugdbibliothecarissen koos het Prentenboek van het Jaar 2017. Naast De kleine walvis hebben Nederlandse jeugdbibliothecarissen negen andere prentenboeken gekozen die de Prentenboek TopTien compleet maken.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor het najaar van 2021 staan gereed. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK