Taalinitiatieven om voorlezen te stimuleren

80% van de Nederlandse ouders leest hun kinderen minder dan twee uur per week voor. Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope in opdracht van Bol.com.

Experts raden aan om minimaal twee uur per week voor te lezen om de taalontwikkeling van kinderen te verbeteren. Die bevordering van taalontwikkeling is belangrijk, want veel Nederlandse kinderen kampen met een taalachterstand.

Medium Voorlezen E1617868138336

De komende maanden breidt Bol.com daarom haar expertplatform Lees Magazine uit om (groot)ouders nog meer te stimuleren om vaker voor te lezen. Het expertplatform is onderdeel van een breder programma voor leesbevordering. Zo is Bol.com ook partner van de Stichting VoorleesExpress, een stichting die gezinnen aanmoedigt om meer te lezen. Ook lanceerde het bedrijf vorig jaar tijdens de lockdown een eigen digitale boekenclub ‘Thuisblijvertjes’, waar kinderen van verschillende leeftijden leerzame ebooks en luisterboeken konden vinden om het thuisblijven leuker en leerzamer te maken. Recent heeft bol.com aangekondigd haar initiatieven nog verder uit te breiden met de ‘Bol.com bollebozen’. Met deze community willen zij bijdragen aan het creëren van gelijke kansen voor kinderen in België en Nederland, door taalachterstand en een gebrek aan digitale vaardigheden tegen te gaan. De Grote Dolfje Weerwolfje Leesquiz, een educatief kaartspel voor basisscholen om leesplezier van kinderen te stimuleren, is hiervan een eerste resultaat. 

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK