UltiMaker lanceert nieuw vlaggenschip 3D-printers

3D-printfabrikant UltiMaker lanceert de UltiMaker S7. Het is de nieuwste telg in de goed verkopende S-serie 3D-printers van het bedrijf, waar dagelijks zo’n 25.000 klanten mee werken.

1920 Ultimakers7 Hero

UltiMaker CEO Nadav Goshen: “Bij de S7 hebben we alles wat onze klanten goed vonden aan de S5 genomen en dit nog verder verbeterd.” De UltiMaker S7 introduceert een reeks nieuwe functies die zijn ontworpen met het oog op gebruiksgemak en printbetrouwbaarheid.

Een nieuwe flexibele bouwplaat maakt het verwijderen van prints eenvoudiger en de geïntegreerde Air Manager filtert tot 95% van de Ultrafine deeltjes weg en verbetert de temperatuurregeling. De S7 heeft ook een verbeterde automatische bed kalibratie voor een betrouwbare hechting van de eerste laag. Dankzij de verbeterde temperatuurregeling is er een groter bouwvolume van 330 x 240 x 300 mm – met nauwkeurigheid in alle geprinte lagen.

Luke Taylor, Marketing Manager bij Polymaker, een producent van 3D-printmaterialen, kreeg de kans om de S7 te testen met een echte klanttoepassing, namelijk het printen van een mal van Carbon fiber voor de spoiler van een raceauto. “Dit onderdeel is zo groot als je op de S7 kunt printen”, legt hij uit. “Het heeft enkele scherpe hoeken, dus ik dacht dat we de hechting op de nieuwe flexibele bouwplaat konden testen, en zien hoe ons CoPA-materiaal werkt met zo’n groot onderdeel. En de resultaten waren geweldig!”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK