Fusie 3D-printbedrijven Makerbot en Ultimaker

Het Nederlandse Ultimaker fuseert met Amerikaanse concullega Makerbot. De fabrikanten van desktop 3D-printers opereren in een snelgroeiende markt en hopen hiermee innovatie en uitbreiding naar nieuwe markten te stimuleren.

Makerbot En Ultimaker

De fusie wordt ondersteund door bestaande investeerders NPM Capital en Stratasys. Er is 62 miljoen dollar aan nieuw investeringsgeld opgehaald. Het nieuwe bedrijf zal worden geleid door Nadav Goshen vanuit New York, de huidige MakerBot CEO, en Jürgen von Hollen, de huidige Ultimaker CEO in Nederland.

“Deze fusie markeert een belangrijke mijlpaal voor Ultimaker en MakerBot”, zegt Jürgen von Hollen, CEO van Ultimaker. “Innovatie en groei zijn beide van cruciaal belang om desktop 3D-printen van een specialistische technologie naar een mainstream zakelijke toepassing te brengen. Het nieuwe bedrijf zal zijn gecombineerde wereldwijde voetafdruk benutten en uitbreiden met verkoop en activiteiten in Noord- en Zuid-Amerika, EMEA en APAC.”

De nieuwe entiteit wil gebruiksvriendelijke en toegankelijke desktop 3D-printoplossingen bieden voor elke toepassing, en tegelijkertijd de industrie inspireren naar een toekomstige staat van verantwoorde en duurzame productie.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK