Ultimaker bereikt nieuwe mijlpaal in 3D-printen

Ultimaker, marktleider in professioneel 3D-printen, heeft tijdens de recente showcase de bèta gelanceerd voor Ultimaker Cura 5.0. Ultimaker Cura is 3D-printsoftware. Het hart van deze software is de open-source slicing engine. De nieuwe ontwikkeling betreft de verbeterde slicing-engine die een nieuwe basis creëert voor fijnere en snellere 3D-prints. 

Ultimaker Software Cura

De nieuw ontwikkelde variabele lijnbreedte van deze slicing engine, verbetert de mogelijkheid om dunne wanden en fijne details te printen. Onderdelen die gedrukt zijn met deze engine zullen ook sterker zijn. “Ultimaker Cura 5.0 vertegenwoordigt de grootste sprong voorwaarts in printkwaliteit die de software ooit heeft gezien. Dit is het begin van een ware revolutie in
3D-printtechnologie”, zegt Miguel Calvo, Chief Technology Officer (CTO) bij Ultimaker. “We zijn van mening dat zelfs degenen die in het verleden naar 3D-printen hebben gekeken en tot de conclusie kwamen dat het misschien niet klaar is voor gebruik, het vandaag tijd is om opnieuw te kijken. Tot nu toe moest je je ontwerp laten werken voor 3D-printen. Het is tijd om dit om te draaien… van ontwerpen voor 3D-printen naar 3D-printen voor ontwerp.”

Zie ook de 3D-serie van journalist Jan Vroegop op Printmedianieuws.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK