Eindelijk akkoord én einde UPM-staking

De langdurende staking bij papierleverancier UPM lijkt eindelijk beëindigd. Collega vakblad Printweek heeft het breaking news dat er overeenstemming is bereikt.

Upm Pulp Mills Fray Bentos

De Finse Paperworkers’ Union heeft ingestemd met een schikkingsvoorstel om een einde te maken aan de langlopende stakingsacties bij UPM. “Vandaag heeft de Papiervakbond aan bemiddelaar Leo Suomaa bekendgemaakt dat zij de schikkingsvoorstellen voor alle vijf bedrijfsonderdelen van UPM unaniem zal goedkeuren als nieuwe bedrijfsspecifieke cao’s.”

De staking bij de Finse UPM papierfabrieken begon op
1 januari 2022 en duurde meer dan 110 dagen. Oorspronkelijk werd aangekondigd dat de staking op 22 januari zou stoppen, maar het werd continu verlengd. Het ging om meer dan 3.000 werknemers bij deze fabrieken, die streden voor betere lonen en arbeidsomstandigheden.

Bron: Printweek

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK