Désiree Bout wint Jaarbeurs Posterwedstrijd 2022

Kunstacademie studente Spatial Design Désiree Bout heeft de Koninklijke Jaarbeurs Posterwedstrijd 2022 gewonnen. Sinds 1917 heeft de Jaarbeurs een traditie van affiches gemaakt door Nederlandse ontwerpers. Om te vieren dat de deuren van de Jaarbeurs weer open mogen, is de traditie in ere hersteld en werden studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht uitgedaagd om de poster voor 2022 te ontwerpen.

Posterwedstrijd Jaarbeurs

Dit jaar was het bijzonder omdat Utrecht 900 jaar bestaat. De Jaarbeurs zelf bestaat dit jaar 105 jaar. Het was optioneel voor de studenten om dat mee te nemen in hun ontwerp. Het winnende affiche wordt gebruikt in en om de Jaarbeurs-gebouwen, en op de digitale informatieschermen.

De jury van de Koninklijke Jaarbeurs Posterwedstrijd 2022 bestond naast Kok uit Kunstacademie docente Anke van Haarlem en grafisch ontwerpster Willemijn Staal. De wedstrijd werd begeleid door één van de winnaars van de editie van 2021, Peter Roeleveld.

Rechts de winnende poster van studente Désiree Bout.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK