Nederlandse wint met koekblik ontwerp

destrooperDe winnaar van de internationale designwedstrijd van Biscuiterie Jules Destrooper is de Nederlandse Femke Veltkamp uit Utrecht. Haar winnende ontwerp voor het nieuwe koekblik van de West-Vlaamse koekjesfabrikant komt dit jaar in productie en wordt wereldwijd gelanceerd.
Winnares Femke Veltkamp is illustratief ontwerper uit Utrecht, zij combineert handgetekende illustraties met digitale ontwerpmethoden. Dit geeft een vrolijk en sfeervol karakter aan haar koekblikontwerp. “De keuken van Jules Destrooper staat centraal in mijn ontwerp, het is dé plek waar deze lekkere koekjes hun oorsprong vinden, met een weegschaal, wafelijzers en alle potten met bloem en kruiden. Je kunt de koekjes haast ruiken’’ aldus de trotse winnares.

Voor het nieuwe koekblik van Jules Destrooper werden creatieve geesten uitgedaagd om hun ideeën in te sturen. Een Belgisch-Nederlandse vakjury oordeelde -samen met het publiek- over de 300 inzendingen. Uit de tien finalisten ging een duidelijke voorkeur uit naar het ontwerp De keuken van Jules Destrooper van de Nederlandse Femke Veltkamp.

Algemeen directeur en achterkleinzoon Peter Destrooper: ‘’Dit ontwerp toont veel creativiteit en vaardigheid. De karakteristieke en ambachtelijke waarden van Jules Destrooper komen duidelijk terug in de getekende illustraties. Het is een strak en fris ontwerp.’’

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK