Wereld is dol op Nederlandse fonts

De wereld is dol op “Nederlandse” letters, “kopt” het NRC . In een uitgebreid artikel gaat de krant in op de geschiedenis van font-ontwerp van Nederlandse bodem.
Aanleiding is de populariteit van het font van het nieuwe logo van de Amerikaanse basketbalbond NBA, Action Condensed, wat een ontwerp is van Erik van Blokland uit Den Haag.
Maar ook in de rest van de wereld zijn “Nederlandse” letters populair, aldus de krant. Zo ontwierp Van Blokland ook de X van X-files en is Wim Crouwel bekend vanwege zijn ontwerpen uit de jaren ’70. Het font Gulliver, wat gebruikt wordt door USA Today en Stuttgarter Zeitung, is van de hand van Gerard Unger, en Lucas de Groot ontwierp voor Microsoft onder meer Calibri.
Bas Jacobs (40) bracht met twee studiegenoten uit Duitsland en Finland, binnen het ontwerpbureau Underware, 10 letterfamilies uit.
Aan de wieg van al dit talent staat volgens NRC: typograaf en letterontwerper Gerrit Noordzij (1931). Hij doceerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten.

(bron: NRC)

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK