De beste verkiezingsposter van 2022

VNG Magazine komt dit jaar weer met de verkiezing voor de beste verkiezingsposter. Net als vier en acht jaar geleden. 

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) verbindt alle gemeenten in Nederland en de overzeese gebieden. VNG Magazine is het bijbehorende magazine. Dit jaar organiseren zij wederom de strijd om de beste verkiezingsposter. De jury wordt voorgezeten door Christian Burgers, hoogleraar communicatie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij stelt dat alleen de aandacht trekken onvoldoende is om een poster effectief te maken. “Als je een beeldmerk gebruikt, moet dit helpen om duidelijk te maken waar je partij voor staat. Mensen moeten meteen kunnen zien wat er wordt weergegeven, en hoe het bij je kernboodschap past. Een beeldmerk mag ook geen conflicterende associaties oproepen. Het kan tegen je werken als een poster niet begrepen wordt zoals je bedoelde.”

Ltr P013 Ltr Tsvng 04 2018

Vier jaar geleden won de Fryske Nasjonale Party uit Súdwest-Fryslân de eer van beste verkiezingsposter. De ontwerper gebruikte een campagneposter van de Amerikaanse president Barack Obama als inspiratie.

Politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen, kunnen hun poster tot en met 22 februari insturen via redactie@vngmagazine.nl.

Bron: VNG.nl

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK