Staking PostNL dreigt

FNV overweegt volgende maand een grootscheepse staking te organiseren bij PostNL. Daardoor dreigen sinterklaascadeaus en kerstkaarten later bezorgd te worden, schrijft het Algemeen Dagblad.

De vakbond wil de werkomstandigheden bij het postbedrijf aan de kaak stellen. De werkdruk zou te hoog zijn en het salaris te laag. “De laatste tijd is de pakketmarkt “booming”, maar PostNL zet veel te weinig mensen in”, aldus onderhandelaar Ger Deleij.

PostNL bereikte afgelopen maand een principeakkoord met drie van de vier vakbonden. FNV eist echter een salarisstijging van zes procent over twee jaar, waar PostNL een maximale stijging van 2,6 procent biedt. De vakbond dreigt nu met landelijke acties, waaronder een grote staking in de distributiecentra, logistiek en pakketbezorging.

PostNL laat weten continu te zoeken naar nieuwe post- en pakketbezorgers om de werkdruk te verlagen. Het bedrijf wil daarnaast kantoorpersoneel inzetten om de drukke feestdagen door te komen. Afgelopen week werd bekend dat bezorgbedrijven, waaronder PostNL, momenteel ruim vierduizend vacatures voor pakketbezorgers hebben openstaan.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK