PostNL: sterke groei e-commerce

PostNL ziet het aandeel aan e-commerce inkomsten sterk groeien. Waar de omzet in 2016 nog 33 procent was, is dit eind 2017 gestegen naar 38 procent. Het pakketvolume neemt dan ook toe.

Herna Verhagen, CEO van PostNL, in haar CEO statement: “Wij bevestigen onze strategie, die gericht is op het ontsluiten van waarde door het versnellen van onze transformatie. Het feit dat al 38% van onze omzet per eind 2017 gerelateerd was aan e-commerce, illustreert dat onze transformatie steeds sneller gaat. Dit gaat gepaard met uitdagingen en kansen. De onverminderd snel groeiende e-commercemarkt vereist dat wij meer en sneller moeten investeren in de capaciteit van onze infrastructuur bij Pakketten, zowel in Nederland als in België. Om onze positie als het toonaangevende logistieke e-commercebedrijf in de Benelux te verstevigen, blijven wij ook ons dienstenpakket verder ontwikkelen, bijvoorbeeld in groeimarkten, zoals voeding en gezondheid. Deze extra investeringen zullen ons resultaat op korte termijn afvlakken, maar wij verwachten dat ze daarna gaan bijdragen aan meer winstgevende groei.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK