Staking UPM toch weer verlengd

Vakbond Paperiliitto is erg volhardend in het verlengen van de stakingen bij UPM. Niets weerhoudt ze ervan om de cao-eisen onverminderd vast te houden. Met ‘gemak’ wordt de staking verlengd tot 14 mei.

Upm Pulp Mills Fray Bentos

De uitgewerkte voorstellen door onderhandelaar Leo Suomaa voor UPM Pulp, Specialty Papers, Raflatac en Biofuels werden door Paperiliitto als ‘veel te mager’ bestempeld. Slechts 50% van de neergelegde eisen zouden zijn ingevuld. Daardoor werd unaniem besloten om door te staken.

De vakbond zegt teleurgesteld te zijn, maar heeft daarentegen kennelijk geen oog voor de enorme schade die het UPM toebrengt.

Al 104 dagen

Paperiliitto

Petri Vanhala, voorzitter van Paperiliitto, zegt in een verklaring: “UPM duwde zichzelf in de hoek vanwege haar drastische doelen, en lijkt niet terug te trekken, ook al heeft de staking
104 dagen geduurd. De resultaten van de locaties aan het begin van het jaar zullen nul zijn en klanten zullen last hebben van materiaaltekorten.”

Petri Vanhala
Petri Vanhala

Vanhala zegt dat de eisen van de vakbond niet onredelijk zijn. “We streven naar nette loons-verhogingen en overige cao-doelstellingen, die in lijn zijn met de algehele branche.”

Jyrki Hollmén, VP voor arbeidsmarkten bij UPM, zei: “Wij zijn diep teleurgesteld in het besluit van de vakbond en in de voortzetting van de staking die nu al 3,5 maanden duurt. UPM heeft serieus onderhandeld en verschillende compromissen gesloten.”

Bron: Vakbond Paperiliitto

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK