Finse vakbond Paperiliitto en UPM stapje dichter bij elkaar?

De inmiddels bekende bemiddelaar Leo Suomaa zegt gisteren een principeakkoord te hebben bereikt door middel van een schikkingsvoorstel. Komt een einde van de staking in zicht?

Upm Annual General Meeting Banner

Suomaa verzocht partijen uiterlijk komende donderdag om 10.00 uur te reageren op zijn voorstel. De schikkingsvoorstellen hebben betrekking op de Specialty Papers-activiteiten en de Raflatac-labelactiviteiten, eerder werd een dergelijk voorstel al gedaan voor UPM Pulp. Of met al deze schikkingsvoorstellen wordt voldoen aan één cao, zoals UPM dat wil, is nog maar de vraag.

Al eerder dachten partijen tot een mogelijke overeenkomst te komen, maar individuele vestigingen hielden vast aan eigen cao’s.

Afgelopen weekend ging de 100e stakingsdag in.

Paperiliitto

De vakbond zet de onderhandelingen met UPM Biofuels voort onder leiding van een andere bemiddelaar. Er is ook nog geen overeenstemming bereikt over de volgende bemiddelingsperiode met UPM Communication Papers, één van de belangrijke spelers in de gehele keten als toeleverancier van grafisch papier voor de Europese drukkerijen.

De raad van bestuur van de vakbond zal de ontvangen schikkingsvoorstellen en de status ervan tijdens een vergadering op 13 april bespreken.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK