FNV Magazine gaat digitaal met ‘oude’ argumenten

De oplage van 2,5 miljoen magazines van vakbond FNV gaan plaatsmaken voor een digitale versie. De vakbond heeft het over ‘papier is van het zotte’, bomen, liters inkt en uitlaatgassen.

fnv-magazineDe vakbond laat het aan de lezers over hoeveel bomen gepaard gaan met de inkoop van 328.000 kilo papier. Het FNV graait alle argumenten bij elkaar om te zeggen dat print niet meer van deze tijd is. FNV heeft al eens eerder een poging gedaan, dat initiatief werd teruggedraaid. De vakbond houdt wel een kiertje naar print open. Ontvangers van het magazine mogen namelijk zelf aangeven in welke vorm ze hun ledenblad willen ontvangen. Erg objectief mag de actie niet worden genoemd.

Bron: FNV

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK