EUWID: vanaf 9 april geen CTMP-import meer uit Rusland

CTMP staat voor: Bleached Chemi-ThermoMechanical Pulp en is een goedkoop alternatief voor
Northern Bleached Softwood Kraft. Ook die laatste pulpsoort valt onder de nieuwe sancties.

Euwid Logo

Het betreft een sanctie die past binnen het vijfde sanctiepakket, waarmee de EU de Russen onder druk willen zetten. Of alleen Rusland ermee getroffen wordt, is niet met zekerheid te zeggen. Door het gebrek aan basisgrondstoffen in Europa binnen de papierbranche, zou de maatregel ook gevolgen kunnen hebben voor de gehele papierketen binnen de EU.

Contracten die echter voor de ingangsdatum van 9 april zijn afgesloten, mogen nog wel uitgeleverd worden.

Of de Russen financieel hard geraakt worden is ook nog maar de vraag. China’s markt op dit gebied groeit flink en zou met ‘aantrekkelijke’ aanbiedingen vanuit Rusland het financiële tekort makkelijk kunnen ‘gladstrijken’.

Bron: EUWID

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK