Stora Enso stopt alle productie en verkoop in Rusland

Stora Enso heeft aangekondigd dat het tot nader order alle productie en verkoop in Rusland zal stopzetten, als gevolg van de aanhoudende invasie in Oekraïne.

Stora Enso

Stora Enso heeft in Rusland drie golfkartonverpakkingsfabrieken en twee zagerijen voor houtproducten, waar ongeveer 1.100 mensen werken. De onderneming zal ook alle export en import van en naar Rusland stopzetten. Er is een risicobeperkingsplan in werking gesteld om de beschikbaarheid van grondstoffen uit andere bronnen veilig te stellen.

“De oorlog in Oekraïne is onaanvaardbaar en wij staan volledig achter alle sancties. We zullen nu al onze aandacht richten op het ondersteunen van onze klanten en het welzijn van onze medewerkers,” zegt
Annica Bresky, President en CEO.

De omzet van Stora Enso in Rusland bedraagt ongeveer 3% van de totale groepsinkomsten.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK